گلاتور ، گلادیاتور گل های خانه شما

تا ۱۰ درصد تخفیف کود های ریسمو با ضمانت

  • انتشار : شنبه 26 آبان 1403
  • نویسنده : گلاتور
  • 21

تغذیه درست و به موقع یکی از مهم ترین عوامل در حفظ شادابی و سلامت گل و گیاهان آپارتمانی است چرا که گیاهان برای رشد و شکوفا شدن همواره باید تغذیه شوند و تنهایی به واسطه فتوسنتز قادر به تولید مواد مغذی مورد نیازشان نیستند. اما همانطور که تغذیه درست امری مهم در رشد گیاهان است تغذیه بیش از حد یا همان کوددهی زیاد نیز می تواند پیامدهای خطرناک و تخریب کننده ی بسیاری برای گیاهان به همراه داشته باشد.


عوارض تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی

تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی به چهار دلیل اصلی ضرر دارد که این چهار دلیل شامل: خشک کردن رطوبت خاک، مسموم کردن خاک به دلیل وجود نمک های مختلف در کودها، از بین بردن آنزیم های گیاهی و ایجاد بیماری های ناشی از استرس و هجوم آفت ها به دلیل ضعیف شدن گیاهان می شوند. مهمترین تاثیر تذیه بیش از حد گیاهان به شرح زیرند:

1.  ایجاد رسوبات پوسته پوسته روی سطح خاک گلدان

یکی از شایع ترین علائم تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی که به صورت واضح قابل مشاهده است بروز رسوبات پوسته ای زرد یا سفید رنگ بر روی سطح خاک می باشد‌. بروز این رسوبات بر روی خاک نشان دهنده وجود مقدار زیادی نمک در کود و جذب نشدن آن توسط گیاه و سمی شدن محیط خاک است.

2.  سوختگی نوک و لبه برگ ها توسط کود دهی بیش از حد

سوختگی نوک برگ یا قهوه ای شدن حاشیه برگ های گیاهان یکی دیگر از عوارض کود دهی بیش از حد است که به محض جذب نشدن کود توسط گیاهان بروز می دهد و اغلب در گیاهانی که برگ های بلند یا تسمه مانند دارند شایع تر است.


تغذیه بیش از حد گیاهان و سوختگی نوک برگ


3.  تغییر رنگ و چروک شدن برگ ها

هنگامی که گیاهان بیش از حد مورد نیازشان تغذیه شوند دچار کمبود رطوبت شده و همین امر موجب می گردد که برگ هایشان زرد رنگ و چروک شوند. این عارضه اغلب برگ های پایینی گیاهان را درگیر می کند و رفته رفته کل برگ ها را در بر می گیرد.

4.  تغییر شکل برگ ها با تغذیه بیش از حد گیاهان آپارتمانی

پژمردگی، خمیده شدن یا پیچ خوردگی برگ ها از دیگر تاثیرات کود دهی بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی است که علت آن زیاد بودن میزان نیتروژن است.

5.  ریزش برگ ها بعد از کود دهی بیش از حد

از دیگر اثرات مخرب تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی می توان به ریزش برگ ها اشاره نمود که پس از سوختگی و تغییر شکل آنان رخ می دهد و می تواند تا جایی پیش برود که گیاه هیچ برگی برایش باقی نماند.

6.  تغییر رنگ ریشه ها و له یا خمیده شدن آن ها

هنگامی که گیاهان بیش از حد مورد نیازشان تغذیه شوند قادر به جذب میزان کود دریافت شده نیستند و کود همواره در خاک باقی می ماند که همین امر موجب آسیب دیدن ریشه ها، قهوه ای یا سیاه شدنشان و خمیده و به اصطلاح له شدنشان می گردد، در واقع ریشه می پوسد و در نهایت منجر به مرگ گیاهان آپارتمانی می شود.

7.  کند و متوقف شدن رشد گیاهان

تمامی گیاهان بدون استثنا پس از دریافت کود زیاد توانایی رشد اولیه خود را از دست داده و همواره دچار کندی یا توقف رشد می شوند.

8.  رشد سریع و دوکی گیاهان آپارتمانی با تغذیه بیش از حد

از دیگر تاثیرات مخرب کود دهی در مقادیر بالا می توان به رشد سریع و دوکی مانند گیاهان اشاره کرد که در این شرایط گیاهان ساقه های ضعیف، نازک و شکننده خواهند داشت و پس از مدت کوتاهی ساقه ها می شکنند و این روند مجددا ادامه می یابد.

9.  کاهش یا عدم گلدهی گیاهان آپارتمانی

همانطور که گفته شد کوددهی بیش از حد آسیب های جدی به گیاهان وارد می کند و با هر کود دهی مقدار بالایی نیتروژن به گیاه منتقل می شود که میزان بالا یا بیش از حد آن سبب بروز کاهش یا عدم گلدهی گیاهان می گردد.


دلایل تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی

تغذیه بیش از حد گیاهان در بسیاری از مواقع به دلیل کود دهی بیش از حد گیاهان اتفاق می افتد، اما گاهی دلایل دیگری نیز وجود دارند که سبب ایجاد این مشکل می گردند و عبارتند از:

•  زهکشی نامناسب خاک و گلدان که سبب باقی ماندن کود در خاک می شود.

•  استفاده غلط از کودهای آهسته رهش.

•  مصرف کود گیاهان آپارتمانی در دوران استراحت یا به خواب زمستانی.

•  استفاده از کودهایی که مقادیر نیتروژن بالایی دارند.


درمان تغذیه بیش از حد گیاهان آپارتمانی


روش های درمان گل و گیاهان آپارتمانی بیش از حد تغذیه شده

برای درمان گیاهانی که بیش از حد تغذیه شده اند، یک سری روش هایی وجود دارد که در صورت انجام آنها می توانید گیاه را به حالت اولیه خود بازگردانده و سلامت آن را حفظ کنید. روش های درمانی بعد از تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی در ادامه معرفی شده اند:

✓ زهکشی گلدان را چک کنید و در صورت کیپ بودن زهکشی راه آن را باز کنید تا در هنگام آبیاری مقداری از کود که توسط گیاه جذب نشده یا همان رسوبات موجود بر روی سطح خاک شسته و خارج گردد.

✓ خیس کردن خاک سمی با استفاده از پراکسید هیدروژن به دلیل موثر بودن این ماده در از بین بردن عوامل ایجاد کننده پوسیدگی ریشه نیز برای درمان تغذیه بیش از حد مفید است.

✓ چک کردن ریشه گیاهان و قطع کردن ریشه های خمیده ، تغییر رنگ داده و پوسیده به واسطه یک چاقوی تیز و ضد عفونی شده.

✓ تعویض خاک گلدان در صورتی که رسوب زیادی بر روی سطح خاک جمع شده و یا بعد از قطع کردن ریشه های آسیب دیده، و استفاده از خاک های مخلوط سبک.

✓ خودداری از استفاده از خاک های مخلوط سنگین چرا که این خاک ها باید به مقدار کم آبیاری شوند و به همین جهت رسوبات کودها قادر به خروج از خاک نیستند.


سخن پایانی

به طور کلی تغذیه بیش از حد گل و گیاهان آپارتمانی رایج تر از کمبود تغذیه بوده و علاوه بر سایر اثرات مخرب گفته شده می تواند منجر به مرگ گیاهان شود. از این رو باید گیاهان را به اندازه مورد نیازشان کود دهی کرد و به طور معمول در فصل رشدشان یک چهارم الی نصف مقدار توصیه شده روی هر بسته کود را استفاده نمود.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب