- انتشار : دوشنبه 24 بهمن 1401
- نویسنده : گُلاتور
- 1141
امروزه حضور گیاهان در فضاهای متنوع خانه و محل کار حس شادابی و زنده بودن را به آن مکان می بخشد، علاوه بر این بعضی از گیاهان خاصیت تصفیه کنندگی دارند و فضا را از عناصر مضر پاکسازی می کنند. محل قرارگیری گیاهان با توجه به نوع نیاز آنها متفاوت است، بعضی از آن ها سایه پسند و بعضی دیگر در نور فراوان رشد می کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی بیشتر چیدمان گل و گیاهان آپارتمانی بپردازیم.
1- گیاهان را با توجه به ویژگی هایی که دارند برای مکان های مناسب انتخاب کنید:
اگر مکان مورد نظر شما نورگیر است می توانید گیاهانی مانند گیاه گلدار یاس و یا اسطوخودوس را در آنجا نگهداری کنید، به دلیل این که خاصیت آرامش بخش دارند و در داشتن خوابی راحت به شما کمک می کنند. اگر مکان مورد نظر شما دارای آلودگی است مانند آشپزخانه می توانید از گیاهانی مانند آلوئه ورا و سانسوریا استفاده کنید تا هوای محیط مورد نظر شما را تصفیه کنند، همچنین اگر جایی که گل مورد نظر خود را در آنجا قرار می دهید نور کمی دریافت کند باید از گیاهان آپارتمانی مقاوم به سایه و یا آن هایی که در شرایط نور کم رشد مطلوبی دارند استفاده کنید مانند: سانسوریا و سایر گیاهان مشابه.
2- انتخاب گلدان دلخواه:
علاوه بر اینکه هر گیاهی متناسب با مکان مورد نظر باید انتخاب شود، انتخاب نوع گلدان نیز مهم بوده و در دکوراسیون تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال اگر فضای شما کم است بهتر است از گلدان دیواری و یا سبدهای آویز استفاده نمایید، گیاهانی مانند هویا و یا پیچک هدرا برای این گلدان ها مناسب هستند. چنانچه چند گل با نیاز آبی و شرایط یکسانی دارید می تواند آنها را در یک گلدان بکارید و چشم انداز زیبایی به محیط ببخشید.
3- انتخاب گیاهان متناسب با فضا:
در فضاهای بزرگ بهتر است از گلدان ها و گیاهان زینتی حجیم استفاده شود مانند: فیلودندرون و دراسنا؛ زیرا قرار دادن گل های کوچک به چشم نمی آید و چشم انداز زیبایی ندارد. در فضای کوچک مانند اتاق خواب نیز باید از گیاهان کوچک استفاده شود تا اتاق دکوراسیون زیبایی داشته باشد، گیاهانی مانند آرالیا و آنتریوم با اینکه کوچک هستند اما برگ های متوسطی دارند و برای فضای متوسط کاربردی هستند.
محصور کردن فضا: با استفاده از گیاهان زینتی می توانید قسمت های مختلف محل کار و منزل خود را از یکدیگر مجزا کنید، به گونه ای که دید افراد محدود شود، به عنوان مثال در تراس با استفاده از گیاهان و درختچه ها اگر به صورت متراکم قرار گیرند دید محدود می شود.
تقسیم نمودن فضا: توجه داشته باشید اگر بخواهید مکان مورد نظر خود را با استفاده از گل ها و گیاهان آپارتمانی تقسیم بندی کنید و باید از گیاهانی با ارتفاع بلند استفاده نمایید تا مسیر مشخص شود، مانند سانسوریا، فیکوس، شفلرا و کروتون.
پوشاندن عیوب: چنانچه دارای فضاهای خالی زیادی در منزل خود هستید با استفاده از گیاهان متراکم به راحتی فضا پر می شود، علاوه بر آن زیبایی خاصی به محیط شما می بخشد.
ایجاد آرامش و حس صمیمیت: به طور کلی رنگ سبز یکی از طیف های رنگی آرامش بخش می باشد و به کار بردن گیاهان زینتی در فضای منزل و یا محل کار باعث می شود علاوه بر تصفیه کردن هوای آلوده احساس آرامش و صمیمیت به شما ببخشد. گیاهانی مانند بنفشه آفریقایی، ارکیده، عبایی و کاکتوس ها بسیار مناسب هستند.
آشپزخانه: در فضای آشپزخانه بهتر است از گیاهان کوچک بر روی میز و ناهار خوری و غیره استفاده کنید که زیبایی خیره کننده ای به آشپزخانه می بخشد.
حمام و سرویس بهداشتی: چنانچه این نقاط دارای پنجره های کوچک و یا نورگیر هستند می توانید از گل های طبیعی که هم رطوبت دوست باشند و هم اینکه نسبت به نور کم مقاوم باشند استفاده نمایید، از طرفی چنانچه فاقد نور طبیعی مناسب باشد می توان از لامپ فلورسنت و یا اینکه از گیاهان طبیعی خشک شده استفاده کنید. استفاده از گیاهان طبیعی در این اماکن علاوه بر مزایای گفته شده سبب تصفیه هوا نیز می گردند.
اتاق خواب: به طور معمول اتاق خواب فضای امنیت، آرامش و استراحت است که با استفاده از گیاهان طبیعی به راحتی می شود خواب آرامی را تجربه کرد.
بالکن: افرادی که منزل حیاط دار ندارند با چیدمان درست گل در تراس و بالکن می توانند نمایی بسیار زیبا به منزل خود ببخشند، باید توجه داشته باشید گیاهانی که در بالکن قرار می دهید نسبت به تابش مستقیم آفتاب و دریافت نور کامل مشکل نداشته باشند مانند: شمعدانی، همچنین گیاهان باید حجیم باشند تا به چشم بیایند.
راه پله و راهرو: هنگام ورود افراد به منزل اولین نقطه در بدو ورود راه رو می باشد بهتر است در این نقاط از گل هایی که نسبت به نور کم مقاوم هستند همچنین حالت آویز دارند و نکته مهم تر این است که مانع رفت و آمد نباشد استفاده گردد.
• برگ های چند رنگ و یا گیاهانی که گل آن ها کم رنگ و یا رنگ پریده است چنانچه محل قرارگیریشان جایی باشد که پس زمینه کمرنگ است باعث می شود که بی روح به نظر برسند، بنابراین باید آنها را در جایی قرار داد که پس زمینه پررنگ یا تیره باشد. همچنین چنین گل و گیاه زینتی باید در پس زمینه ساده و بی نقش و نگار قرار گیرند.
• اگر پس زمینه مد نظر شما دارای خطوط موازی است بهتر است از گیاهان پهن برگ استفاده کنید، استفاده از گیاهانی که موازی با خطوط باشند مانند سانسوریا شمشیری توصیه نمی گردد.
• اگر گیاه زینتی دارای برگ های کوچکی باشد و پس زمینه آن پیچ در پیچ، جلوه زیبایی برای بیننده ندارد.
• نوردهی های متفاوت به گیاهان باعث می شود که جلوه های متنوع و زیبایی را ایجاد کنند.
• گیاهانی که به صورت آویز هستند اگر آنها را در همان حالت قرار دهید بسیار جلوه زیبایی به منزل شما می بخشند.
• گیاهانی که بزرگ و حجیم هستند باید روی کف اتاق قرار بگیرند، قرار دادن آنها روی میز بدور از احتیاط است.
• گیاهان کوتاه قد و کوچک باید بالاتر از کف اتاق روی میز و یا قفسه های مخصوص قرار داده شوند که در این حالت باید از زیر گلدانی با لبه های بلند استفاده شود تا آب اضافی گلدان روی وسایل دیگر ریخته نشود.