- انتشار : دوشنبه 24 بهمن 1401
- نویسنده : گُلاتور
- 800
با توجه به اینکه گیاهان از نظر نیاز به نور، دما و رطوبت متفاوت هستند، بنابراین هر کدام از آنها را می توان در فضاهای مختلفی مانند حمام و سرویس بهداشتی، آشپزخانه، راه پله و سایر نقاط منزل قرار داد. در ادامه به بررسی بیشتر شرایط فضاهای گفته شده و گیاهانی که مناسب هر فضا هستند می پردازیم.
شرایط خاص و ویژه حمام و سرویس بهداشتی اعم از نور کم، رطوبت و دمای بالا باعث می شود که هر گیاهی نتواند در این شرایط رشد کند، اما توجه داشته باشید که این قسمت ها مانند سایر نقاط منزل ارزشمند هستند و نیاز به تزیین و طراحی مناسب دارند. شرایط حمام و سرویس بهداشتی به صورت زیر است:
نور: در بیشتر مواقع حمام و سرویس بهداشتی فاقد پنجره هستند و یا ممکن است پنجره کوچکی داشته باشند، توجه داشته باشید که گیاهان هر چند که سایه پسند باشند باز هم جهت رشد کافی نیاز به اندکی نور دارند که می توانید همواره برای تامین نور در این مناطق منزل از لامپ های فلورسنت استفاده کنید.
رطوبت و دما: بعضی از گیاهان استوایی می توانند در فضای حمام که آب داغ سبب بالا رفتن دما و رطوبت می گردد رشد کنند.
فضا: از آنجایی که حمام و سرویس بهداشتی دارای فضای کمی برای پرورش و رشد گیاهان می باشند لذا همواره باید از گیاهانی استفاده کنید که حجم کمتری دارند و دست و پا گیر نیستند؛ بهتر است از گیاهانی استفاده شود که حالت آویز دارند.
آلوئه ورا: این گیاه دارویی که دارای فواید بی نظیر است، نیاز آبی بسیار کمی دارد و تنها رطوبت موجود در حمام برای آن کفایت می کند، لذا باید آن را در نزدیک پنجره حمام و سرویس بهداشتی قرار دهید.
بامبو: گیاه بامبو را باید در جایی قرار دهید که نور غیر مستقیم دریافت کند، همچنین به خاک نیاز ندارد، بنابراین آن را در شیشه ای که آب بدون کلر درون آن ریخته اید قرار دهید. نیاز نوری این گیاه بسیار کم است، آب گلدان بامبو هر دو الی چهار هفته یکبار باید تعویض گردد. هرس کردن و یا قرار دادن مانع فیزیکی همچنین شکل دهی منظم آن می تواند از رشد زیاد بامبو بکاهد.
بگونیا عروس: این گیاه آپارتمانی بسیار زیبا بهتر است که در نزدیکی پنجره و یا زیر نور فلورسنت قرار گیرد تا رشد مطلوبی داشته باشد، رطوبت موجود در فضای حمام و سرویس بهداشتی برای گیاه بگونیا کافی بوده و یا در صورت کمبود، می توان از روش های تامین رطوبت گل و گیاهان در خانه مانند روش غبار پاشی استفاده کرد.
سرخس بوستون: این گیاه محبوب که حالت آویزان دارد و متعلق به جنگل های استواییست زمانی که در نور غیر مستقیم و طاقچه پنجره قرار می گیرد رشد خوبی خواهد داشت، همچنین در فصل رشد همواره خاک آن باید مرطوب باشد و به طور کلی گیاهی رطوبت دوستی است.
آگلونما: گیاه آگلونما جهت رشد کافی نیاز به نور فراوانی ندارد و می تواند در محیط های کم نور با تابش غیرمستقیم به خوبی رشد کند. گرما و رطوبت موجود در حمام بسیار برای آن خوشایند است.
دراسنا: دراسنا به سایه مقاوم است و نور مطلوب آن ملایم بوده همچنین در مکان هایی که نور مستقیم به آن بتابد برگ ها دچار سوختگی می شوند، از طرفی نیز رطوبت پسند است که آن را گیاه مناسبی برای سرویس بهداشتی می کند.
پاپیتال: پاپیتال جزء گیاهان تصفیه کننده هوا محسوب می شود و کمک می کند که حمام و سرویس بهداشتی همواره هوای پاک داشته باشد و آلودگی های محیط نیز حذف شود؛ بنابراین می توانید پاپیتال را به صورت آویزان در محیط های نامبرده قرار دهید، نور متوسط و رطوبت موجود جهت رشد مطلوب آن بسیار کاربردی است.
اسپاتی فیلوم: این گیاه آپارتمانی زیبا و تصفیه کننده، در نور غیر مستقیم و رطوبت بالا به خوبی رشد می کند همچنین نسبت به سایه و نور کم مقاوم است.
برگ انجیری: این گیاه استوایی نور غیر مستقیم را ترجیح می دهد و چنانچه تابش مستقیم و شدید باشد برگ ها شروع به زرد شدن کرده و با فاصله از همدیگر رشد می کنند. اگر در سرویس بهداشتی نور کافی دریافت نمی کند می توانید از لامپ فلورسنت استفاده کنید، همچنین رطوبت متوسط برای آن کفایت می کند.
از دیگر گیاهان آپارتمانی که برای قرارگیری شرایط حمام و سرویس بهداشتی مناسب هستند می توان به ارکیده، سانسوریا، گندمی، زاموفیلیا، دیفن باخیا و برگ عبایی اشاره کرد.
محیط آشپزخانه به دلیل نسان دمایی نیاز به گیاهانی دارد که بتوانند با این شرایط خود را وقف دهند، چنین گیاهانی قطعاً نگهداری آسان تری دارند که شامل موارد زیر هستند:
فیلودندرون قلبی: این گیاه تزئینی به راحتی می تواند سرما، گرما، کم آبی و نور کم را تحمل کند و به عنوان یک گیاه مقاوم شناخته می شود.
لیندا: لیندا که گیاه بومی مکزیک می باشد در نور غیر مستقیم به خوبی رشد می کند؛ خشکی هوا برای لیندا مشکلی ایجاد نمی کند و همچنین قادر است که به عنوان یک گیاه تصفیه کننده فرمالدهید، بنزین و مونوکسید کربن را از محیط حذف کند.
کاکتوس: کاکتوس ها که آستانه تحمل بالایی دارند به راحتی می توانند شرایط کم آبی و دمای نسبتاً بالا را تحمل کنند.
گندمی: گیاه گندمی دارای شرایط نگهداری بسیار راحتیست و همچنین گیاه مقاومی می باشد؛ البته در زمان نگهداری در آشپزخانه باید دقت کنید که در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرد.
راه پله ها و راهروها از مناطقی در خانه ها و ادارات هستند که افراد مداوما در آنها رفت و آمد دارند و در نتیجه زیبایی آنها نیز به اندازه سایر بخش های خانه مهم است، یکی از بهترین انتخاب ها برای چنین مکان هایی استفاده از گل ها و گیاهان آپارتمانی و تزئینی می باشد. گیاهانی که در این فضاها قرار می گیرند باید به نور کم مقاوم باشند، همچنین فضای زیادی را اشغال نکنند و مانع رفت و آمد نشوند، لذا می توان به گیاهان آپارتمانی مانند موارد زیر اشاره کرد:
نخل شامادورا: این گیاه که به نخل سال نیز شناخته می شود قادر است که در شرایطی مانند نور کم، آب و هوای خشک رشد کند وهمچنین می تواند هوای محیط اطراف را تصفیه نماید.
آگلونما: این گیاه آپارتمانی به دلیل اینکه بومی مناطق گرمسیری می باشد نور مستقیم و شدید را دوست ندارد، البته باید توجه داشته باشید که اگر راه پله شما دارای جریان هوای سرد می باشد آگلونما گزینه مناسبی نیست.
سانسوریا شمشیری: گیاه سانسوریا به شرایط نور کم تا متوسط مقاوم است، همچنین علاوه بر زیبایی بخشیدن به محیط، این گیاه سبب تهویه مناسب محیط می شود.
اگر تمایل دارید که گیاهی جهت محل و میز کار خود انتخاب نمایید توجه داشته باشید که دارای ویژگی های زیر باشد:
• همیشه سبز
• مقاوم نسبت به شرایط کم نوری و کم آبی
• رایحه آنها قوی نباشد و حشرات را به خود جذب نکند
• نیاز به مراقبت بالا و همچنین کوددهی نداشته باشد.
• دارای سرعت و رشد کمی بوده همچنین آلرژی زا نیز نباشد
از جمله گیاهانی که دارای ویژگی بالا هستند می توان به : گیاه شفلرا، بنجامین، کاکتوس و ساکولنت ها، فیکوس و گیاهان هوازی اشاره کرد.