فقط با خرید 200 هزار تومان برنده جوایز میلیونی باشید

کودهای ریسمو با ضمانت برگشت در صورت نارضایتی

  • انتشار : چهارشنبه 10 آبان 1402
  • نویسنده : گلاتور
  • 5440

گیاهان برای سبز شدن و سبز ماندن برگ های خود همواره به مراقبت های خاصی نیازمندند و در صورت نگهداری نکردن درست از آنها، ساقه و برگ هایشان دچار تغییر رنگ می شود و ممکن است گیاه بیماری شود. به طور کلی برای سبز ماندن برگ گیاهان باید تمامی شرایط نگهداری مورد نیاز هر گیاه را رعایت نمایید و همواره آنها را در مکان مناسب قرار داده و از آب خنک برای آبیاری آنها استفاده کنید.


بررسی سلامتی برگ گیاهان

سلامت اغلب گیاهان به دلیل افراط و یا تفریط در تامین نور مورد نیاز، مواد مغذی (همچون فسفر، پتاسیم، آهن و غیره )، آبیاری کم یا زیاد و حمله آفت ها به خطر می افتد، از این رو باید در صورت مشاهده تغییر رنگ برگ گیاهان سریعا یک سری کارها را انجام داد که عبارتند از:

۱. چک نمودن ریشه گیاهان برای بررسی سلامتی

اصلی ترین بخشی که مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را تامین و شادابی و سرزندگی آنان را فراهم می کند، ریشه می باشد چرا که ریشه‌ ها مدت زمان حیات گیاهان را تعیین می کنند و در صورت پوسیدگی موجب تغییر رنگ برگ ها و در نتیجه مرگ گیاهان می گردند. به همین در زمان بروز هرگونه مشکل از جمله تغییر رنگ برگ ها سریعاً ریشه گیاه مورد بررسی قرار گیرد و در صورت مشاهده هرگونه پوسیدگی و یا بیماری باید مشکل ریشه را رفع نمود چرا که در غیر این صورت گیاه در کوتاه ترین زمان ممکن حالت و شکل اولیه خود را از دست داده و سپس می میرد. توجه داشته باشید که رنگ ریشه گیاه باید سبز باشد و اگر رنگ ریشه به سفید تغییر کرده باشد و نشانه هایی از رنگ سبز در آن وجود داشته باشد، امیدی به سال ماندن گیاه است در غیر این صورت گیاه از بین خواهد رفت.


۲. جدا کردن برگ های مرده گیاهان

برای سبز نگه داشتن برگ های گیاهان خود باید برگ های پژمرده و یا برگ هایی که دچار تغییر رنگ شده اند، مثلا قهوه ای و یا زرد شده اند، را سریعاً از گیاه جدا کنید، چرا که در غیر این صورت بیماری یا همان پژمردگی به برگ های دیگر سرایت کرده و سبب تغییر رنگ و پژمردگی آنان نیز می شود.


سبز ماندن برگ گیاهان


۳: جدا کردن ساقه های مرده گیاهان

پس از چک کردن ریشه و جدا کردن برگ های پژمرده گیاهان نوبت به جدا کردن ساقه های مرده می رسد که عاملی بسیار موثر و مهم در سبز ماندن برگ ها می باشد. ساقه هایی که دچار تغییر رنگ شده اند و یا رنگ آنها از سبز به زرد، قهوه ای یا هر رنگ دیگری تغییر کرده است را ببرید تا گیاه شما بتواند سبزی سایر برگ های خود را حفظ نماید.


راهکارهای سبز ماندن برگ گیاهان

پس از بررسی سلامتی گیاهان به طور دقیق و رعایت سه نکته گفته شده نوبت به انجام روش هایی برای سبز ماندن برگ های گیاهان می شود، که این روش ها عبارتند از:

1.      کنترل کردن میزان آبیاری گیاهان برای سرسبزی برگ ها

همانطور که گفته شد یکی از دلایل تغییر رنگ برگ های گیاهان زیاده روی و یا کم کاری در آبیاری است که هر کدام نشانه های خود را به دنبال دارند. مثلا گیاهانی که کم آب هستند برگ های آنها خشک و قهوه ای رنگ می شود و خاک آنها نیز سفت می گردد، یا گیاهانی که بیش از حد آب دهی می شوند دارای خاکی بیش از حد مرطوب و خیس هستند که همواره برگ هایشان قهوه ای رنگ و پژمرده می گردد. باید با توجه به شکل ظاهری برگ ها و خاک، کم آب و یا پر آب بودن گیاهان را تشخیص داد و میزان آبیاری آنها را کنترل نمود. به طور معمول برای سبز و سالم ماندن برگ های گیاهان باید 1 الی 2 بار در هفته ( هنگام خشک شدن خاک ) آنها را آبیاری نمود به جز برخی از نوع های خاص گیاهان همچون کاکتوس ها که در هفته ۱ بار یا کمتر به آبیاری احتیاج دارند. توجه داشته باشید که در صورت کم آب بودن و یا آبیاری بیش از حد، نباید به هیچ وجه به گیاهان کود دهید، چرا که سبب بیمار شدن آنها می گردد، همچنین بهتر است گیاهان را تا زمان سبز شدن برگ ها به طور کامل و متعادل شدن میزان رطوبت از نور آفتاب دور نگه دارید.


سبز شدن برگ گیاهان


2.      تامین نور مورد نیاز برای سبز ماندن برگ گیاهان

هر گیاهی بسته به جنس و نوع خود از میزان مقاومتی در برابر نور خورشید برخوردار می باشد یا به عبارت دیگر گیاهان به دو دسته سایه پسند و نور پسند تقسیم می شوند. گیاهان سایه پسند اگر برای مدتی طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرند همواره آسیب می بینند و برگ های آنها خشک شده و رنگ آنها از سبز به سفید تغییر می کند یا به عبارت دیگر برگ های آنها می سوزد. برخلاف این نوع گیاهان، گیاهان نور پسند برای رشد و سبز نگه داشتن برگ های خود همواره به نور زیاد خورشید نیازمندند و دریافت نکردن نور کافی موجب تغییر رنگ برگ های آنها، ضعیف شدن ساقه و متوقف و یا کند شدن رشدشان می گردد، به همین دلیل باید با توجه به نیاز گیاه خود آن را در برابر نور خورشید قرار داد تا همواره برگ های سبز و درخشان داشته باشد.


3.      کود دهی گیاهان در زمان مناسب و به میزان مناسب

گیاهان برای سرسبز بودن و رشد برگ های خود به یک سری مواد مغذی نیازمندند، به خصوص گیاهان آپارتمانی، چرا که پس از گذشت مدتی خاک گلدان مواد لازم و ضروری خود را از دست می دهد و گیاه ضعیف شده و دچار خشک شدن ساقه و تغییر شکل و رنگ برگ ها می شود از این رو باید مواد مورد نیاز آن تامین گردد. کود دهی روشی جهت تامین مواد مورد نیاز گیاهان است که باید به اندازه و به موقع ( در فصل رشد) انجام شود تا گیاه همواره بتواند شادابی و رنگ سبز برگ های خود را حفظ نماید. شایان ذکر است که با استفاده از کود دهی درست و در زمان مناسب می توان گیاهانی که برگ ها و یا ساقه آنها دچار تغییر شکل و رنگ یا پژمردگی شده است را دوباره سر سبز نمود.


4.      قرار دادن گیاهان دور کننده حشرات در کنار گیاهان معمولی

یکی دیگر از علل های تغییر رنگ برگ های گیاهان هجوم حشرات موذی و آفت ها به آنهاست، آفت ها و حشرات موذی می توانند به راحتی گیاهان را بیمار کنند و آنان را از پا در آورند. این حشرات در لا به لای برگ ها پنهان می شوند و از گیاهان تغذیه می کنند که به مرور ساقه و برگ ها را سوراخ کرده، آنها را لول کرده و رنگ آنها را از سبز به زرد تغییر می دهند، در نتیجه موجب مرگ گیاه می گردند. یکی از راه های در امان ماندن گیاهان از شر حشرات موذی و سبز نگه داشتن برگ آنها قرار دادن گیاهان دور کننده حشرات همچون پونه، علف لیمو، گل اطلسی و غیره در کنار آنهاست که سلامت سایر گیاهان اطراف را تضمین می کند.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب