گلاتور ، گلادیاتور گل های خانه شما

تا ۱۰ درصد تخفیف کود های ریسمو با ضمانت

  • انتشار : سه شنبه 17 مرداد 1402
  • نویسنده : گُلاتور
  • 2269

نحوه آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی دارای اهمیت بسیار زیادیست به دلیل اینکه اگر آبیاری درست انجام نگیرد احتمال مرگ گیاه وجود دارد، پس چنانچه شما نیز به گل های زینتی علاقه دارید و آنها را پرورش می دهید بهتر است اطلاعات کافی راجع به نحوه آبیاری و غبارپاشی آنها کسب کنید. لازم به ذکر است آبیاری گیاهان آپارتمانی که در فضای بسته و محیط داخل منزل نگهداری می شوند با آبدهی گیاهان فضای باز متفاوت است.

از نکات بسیار مهم که در آبیاری گیاهان زینتی باید به آن توجه داشته باشید تنظیم فاصله بین آبیاری است، زیرا در اکثر مواقع به علت عدم تنظیم نبودن این فواصل گیاه میمیرد.


بهترین زمان آبیاری گیاهان آپارتمانی

1- طی تحقیقات به عمل آمده نشان داده شده که بهترین زمان آبیاری گیاهان اول صبح و یا اوایل شب می باشد، زیرا در این زمان آب فرصت کمتری برای تبخیر شدن دارد و بیشتر در دسترسی گیاه قرار می گیرد، گرمای هوا در وسط روز باعث تبخیر سریعتر آب می شود.

2- در بعضی از گیاهان زینتی زمانی که خاک گلدان خشک می شود نشان‌ دهنده نیاز به آبیاری می باشد، اما توجه داشته باشید که این شرایط برای همه گیاهان زینتی صدق نمی کند به دلیل اینکه بعضی از آنها رطوبت دوست می باشند و نباید خاک گلدان آنها خشک شود.

3-  اگر گیاه آپارتمانی پژمرده و پلاسیده شود احتمالاً یکی از نشانه های کم آبی است که باید سریع اقدام به آبیاری کنید.

4- در فصول گرم هوا میزان خشکی و گرما افزایش می یابد، لذا هر روز خشکی خاک گیاهان آپارتمانی خود را بررسی کنید که به گیاه تنش کم آبی وارد نشود.

5- می‌ توانید میزان خشکی خاک را با استفاده از وسیله ای اندازه گیری کنید، به عنوان مثال اگر به عمق دو و نیم سانت یا یک بند انگشت از سطح خاک خشک باشد نشان دهنده این است که باید آبیاری انجام شود.


روش درست آبیاری و غبارپاشی گیاهان آپارتمانی


میزان دفعات آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی

✓      با توجه به نوع گیاه زینتی شما میزان دفعات آبیاری متغیر و متفاوت است، به عنوان مثال گیاهان گوشتی و کاکتوس ها به خشکی مقاوم تر هستند بنابراین میزان دفعات آبیاری آنها نیز کمتر است.

✓      گیاهانی که تازه کاشت کرده اید ریشه ضعیف تری دارند و به نسبت به گیاهان قدیمی تر مقاومت کمتری دارند، بنابراین باید مراقب میزان آبیاری آنها باشید.

✓      در فصول گرم به دلیل بالا بودن خشکی هوا، شدت گرما و همچنین بیرون قرار دادن بعضی از گیاهان نیاز آبی آن ها بیشتر می گردد.

✓      کاکتوس ها و ساکولنت ها به دلیل مقاومت بالایی که به کم آبی دارند آبیاری زیاد می‌ تواند سبب پوسیدگی ریشه و در نهایت از بین رفتن آنها گردد.

✓      بعضی از اقسام گیاهان زینتی پهن برگ هستند و رشد بالایی دارند مانند پتوس و حسن یوسف بنابراین شما باید میزان دفعات آبیاری را افزایش دهید.


نکات مهم برای آبیاری گیاهان زینتی

•         بهتر است جهت آبیاری گیاهان زینتی از آب ولرم استفاده نمایید، آبی که به دمای محیط رسیده باشد، تحت هیچ عنوان از آب سرد استفاده نکنید.

•         به طور معمول آب لوله کشی دارای کلر است بنابراین اجازه دهید مدتی در محیط قرار گیرد و کلر آن برود و سپس آبیاری نمایید.

•         آبیاری با فشار بالای آب شلنگ امکان دارد که خاک اطراف ریشه را کنار بزند و ریشه دچار آسیب شود.

•         گلدان حتماً باید زهکش مناسب داشته باشد تا آب درون آن انباشت نشود و ریشه دچار پوسیدگی نگردد.

•         جهت تمیز نمودن برگ ها می توانید از اسفنج یا پارچه نم دار استفاده کنید.


روش درست آبیاری گیاهان


اشتباهات رایج در زمان آبیاری گیاهان

•         اگر رطوبت محیط کم و دفعات آبیاری نیز پایین باشد سبب سوختگی نوک برگ ها می شود.

•         اگر هنگام آبیاری آب اضافی به درون زیر گلدانی ریخته شد به سرعت آن را خالی نمایید تا گیاه دچار پوسیدگی ریشه نگردد.

•         آبیاری نباید به صورت نقطه ای باشد و تمامی سطح خاک به یک اندازه باید مرطوب گردد.

•         آبیاری بیش از اندازه سبب کمبود اکسیژن، زرد شدن برگ و همچنین رنگ پریدگی آنها می شود یکی دیگر از عوارض آبیاری بیش از حد ریزش برگ است.

•         زمانی که گیاه در سایه قرار دارد نباید آن را آبیاری نمایید، همچنین آبیاری در مواقعی که گیاه زیر تابش نور مستقیم خورشید قرار دارد، سبب ایجاد سوختگی و بروز لک رو برگ می شود.

•         در بعضی از گیاهان مرطوب کردن ساقه و برگ سبب انتشار بیماری می شود.


روش درست غبارپاشی گیاهان آپارتمانی

بعضی از گیاهان به طور معمول به غبارپاشی نیاز دارند و همچنین باید رطوبت محیطی که در آن رشد می کنند بالا باشد اما در شهرهای شمالی کشور به دلیل بالا بودن رطوبت، گیاهان کمتر نیاز به غبارپاشی دارند. می توانید غبارپاشی را با استفاده از اسپری آب که حالت نازل آن باید در ریزترین حالت ممکن قرار داشته باشد انجام دهید، بدین صورت که در فاصله 30 الی 40 سانتی متری آب را روی گیاه اسپری کنید. این عمل باعث می شود که رطوبت مورد نیاز گیاهان تامین گردد و در دمای بالا گیاه خنک شود.

از دیگر روش های تامین رطوبت گیاه می توان به ساخت جزیره و همچنین قرار دادن کاسه آب در کنار آنها اشاره نمود. ساخت جزیره بدین صورت است که در زیر گلدانی مورد نظر اندکی سنگ ریزه ریخته و مقداری آب نیز درون آن بریزید سپس گلدان را روی سنگریزه ها قرار دهید اما مراقب باشید که انتهای گلدان با آب ارتباط مستقیم نداشته باشد؛ بدین صورت ریشه ها رطوبت مورد نیاز خود را جذب می کنند.

از دیگر نکات بسیار مهم در غبار پاشی این است که با توجه به نیاز هر گیاه اقدام به غبارپاشی آن کنید زیرا بعضی از گیاهان رطوبت دوست نیستند و عمل غبارپاشی سبب از بین رفتن آنها می گردد و یا اینکه یک بار در هفته و یا یک بار در روز غبار پاشی برای آنها کفایت می‌ کند، چنانچه این عمل بیش از اندازه صورت گیرد قطعاً به گیاه آسیب می زند. از اشتباهات رایجی که هنگام غبارپاشی به گیاه صدمه می زند می توان به: غبارپاشی هنگام ظهر، غبار پاشی از نزدیک و بیش از اندازه، استفاده از آب لوله کشی شهری که دارای املاح است و یا ماندن آب در بین ساقه و برگ گیاهان اشاره کرد که سبب بروز بیماری می شود، اشاره کرد.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب