گلاتور ، گلادیاتور گل های خانه شما

تا ۱۰ درصد تخفیف کود های ریسمو با ضمانت

  • انتشار : سه شنبه 10 مرداد 1402
  • نویسنده : گلاتور
  • 3963

گل و گیاهان آپارتمانی همواره برای سالم ماندن به مراقبت احتیاج دارند و در صورت بی اعتنایی به شرایط خاص هر کدام در بسیاری از اوقات برگ هایشان دچار زردی می گردد. زرد شدن برگ گیاهان می تواند به دلایل مختلفی از جمله دریافت نکردن نور کافی، آبیاری فراوان، وجود آفت ها و غیره بروز داده شود، که در این حین گیاه به درستی کلروفیل (رنگدانه سبز رنگ) تولید نمی کند و رنگ برگ هایش به زرد تغییر می کند. برای درمان زرد شدن برگ ها ابتدا باید علت آن را پیدا کنید و سپس آن را رفع کرده یا به دنبال راهی برای درمان آن باشید.


دلایل زرد شدن برگ گیاهان

اصلی ترین علت های زرد شدن برگ گل و گیاهان عبارتند از:

1-     آبیاری بیش از حد نیاز گیاه

یکی از اصلی ترین علت های بروز زردی برگ های گیاهان (به ویژه گیاهان آپارتمانی) آبیاری بیش از حد است چرا که آبیاری زیاد موجب خارج شدن تمامی اکسیژن موجود در خاک می شود و با خارج شدن اکسیژن، ریشه گیاه دچار کمبود هوا و در نتیجه پوسیدگی می گردد. به علاوه با آبیاری زیادی از حد گیاهان زینتی در بسیاری از اوقات نیز بستر بروز بیماری های قارچی فراهم می آید، از این رو باید با توجه به نیاز هر گیاه، از روش درست آبیاری گیاهان آپارتمانی استفاده کرد و برای هر بار آبیاری صبر نمود تا عمق خاک به میزان ۲ الی ۳ سانتی متر خشک شود.


2-      آبیاری کمتر از نیاز گیاه و زرد شدن برگ هایش

همانطور که آبیاری زیاد سبب زرد شدن برگ گیاهان می شود آبیاری کمتر از میزان مورد نیاز گیاه نیز موجب بروز این عارضه می گردد، چرا که آبیاری کم بی حالی، پژمردگی، خشک شدن برگ ها، گل و میوه ندادن را برای گیاهان به ارمغان می آورد و در بسیاری از اوقات نیز سبب خشک شدن ریشه و مرگ آنها می شود.


3-     بالا بودن سن گیاه یا پیر بودن آن

بالا رفتن سن گیاهان در زرد شدن برگ ها تاثیر به سزایی دارد، چرا که با پیر شدن گیاه رفته رفته برگ های پایینی دچار تغییر رنگ می شوند و می ریزند به همین سبب باید ساقه را کوتاه نمود و گیاه را تغذیه کرد.


دلایل زرد شدن برگ درختان


4-     کمبود نور مورد نیاز عامل زرد شدن برگ گیاه

یکی دیگر از دلایل رایج زرد شدن برگ گیاهان دریافت نکردن نور کافی است، از آنجایی که گیاهان برای رشد، فتوسنتز و تولید کلروفیل به دریافت نور کافی خورشید نیازمندند، در صورت کمبود نور، عمل فتوسنتز و تولید کلروفیل آنها متوقف شده و برگ هایشان همواره زرد می گردد. بهتر است بدانید که رشد گیاه به صورت بوته ای و ضخیم بودن برگ های آن نیز می تواند مانع رسیدن نور کافی به برگ های زیرین شود و در نتیجه برگ های زیرین دچار زردی شوند.


5-     تغییرات دمای محیط نگهداری گیاهان آپارتمانی

چنانچه هوای محیط نگهداری گیاهان آپارتمانی به صورت مکرر در حال تغییر باشد و از گرم به سرد و از سرد به گرم تغییر کند، سلامت برگ های گیاه به خطر می افتد و دچار تغییر رنگ می شوند. از آنجایی که تغییر دمای محیط یکی از دلایل شوکه شدن گیاهان آپارتمانی می باشد، از این رو باید دمای محیط را به حد تعادل رساند و تا حد امکان گیاهان را در مقابل جریان هوا قرار نداد.


6-     بروز عفونت های ویروسی و زرد شدن برگ های گیاه

در صورتی که گیاه به عفونت ویروسی ابتلا گردد، برگ هایش دچار لکه های زرد رنگی می شوند و گاهی نیز ساقه گیاه همچون برگ ها دچار زردی می گردد. عفونت ویروسی به راحتی از گیاهی به گیاه دیگر منتقل می شود و علت بروز آن آلوده بودن خاک و یا آب است.


7-     کمبود مواد مغذی مورد نیاز گیاه

گیاهان برای رشد خود همواره به یکسری مواد مغذی همچون نیتروژن، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی نیاز دارند و در صورت دریافت نکردن این مواد، رفته رفته ضعیف می شوند و برگ هایشان دچار زردی و پژمردگی می گردد.


8-     آفت زدگی گیاهان آپارتمانی و زردی برگها

آفت زدگی نیز همانند سایر موارد گفته شده یکی از علل های زرد شدن برگ گیاهان است و در صورت درمان نکردن و جلوگیری از آن سبب پژمردگی و مرگ گیاهان آپارتمانی نیز می شود.


دلایل زرد شدن برگ گیاهان


نحوه درمان زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی

همانطور که گفته شد زرد شدن برگ گیاهان می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که قبل از انجام هر کاری ابتدا باید به طور کامل گیاه را جهت یافتن علت بررسی نمود و پس از تشخیص علت با استفاده از راهکار های زیر آن را درمان نمود.

✓      قبل از آب دادن به گیاه زینتی خود کمی از خاک گلدان را کنار بزنید و در صورت مرطوب بودن خاک به گیاه آب ندهید، برای آبیاری باید سطح خاک بین ۲ تا ۳ سانتی متر خشک باشد.

✓      گلدان گیاهان آپارتمانی باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا در زمان آبیاری، آب اضافی درون گلدان از طریق آن خارج شود.

✓      برای جلوگیری از زرد شدن برگ ها بهتر است در فصول سرد سال گیاهان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید چرا که این امر سبب سر زنده شدن آنان و کمک به ساخت رنگدانه سبز یا همان کلروفیل می گردد.

✓      برگ های زرد گیاهان را به آرامی بکنید و یا قیچی کنید، به علاوه در فصول گرم سال گیاهان را برای چند ساعت در محیطی باز قرار دهید.

✓      در فصل زمستان از قراردادن گیاهان در هوای آزاد و بسیار سرد اکیدا خودداری کنید.

✓      گیاهان را بعد از ظهر بین ساعت ۱۲ تا ۴ به محلی که نور آفتاب به آنجا نمی تابد یعنی سایه منتقل کنید، چرا که در این زمان نور مستقیم سبب آسیب رساندن به برگ ها، سوختگی و زرد شدن آنها می شود.

✓      هر چند وقت یک بار به گیاهان زینتی خود کود دهید تا همواره تغذیه گردند و زردی برگ هایشان از بین برود. از آنجایی که علت نیاز گیاهان به کود تنها تقویت رشد و رفع کمبود مواد غذایی می باشد، توجه داشته باشید که بیش از حد مورد نیاز به گیاهان کود ندهید چرا که سبب سوزاندن ریشه و برگ ها می شود.

✓      گیاه آپارتمانی خود را هر چند وقت یک بار به طور کامل  بررسی کنید تا در صورت مشاهده هرگونه حشره و یا آفت با استفاده از حشره کش آن را از بین ببرید.

✓      برگ و ساقه گیاهان را هر هفته با یک دستمال مرطوب به آرامی پاک کنید تا تمامی گرد غبار و حشرات موجود بر روی برگ ها و لا به لای آنها از بین بروند.

✓      به هیچ وجه در فصل تابستان گیاهان را در محل گرم‌ و محیطی پر از بخار نظیر آشپزخانه قرار ندهید.

✓      به صورت دوره ای خاک گلدان را تعویض نمایید چرا که خاک کهنه تمامی مواد مغذی خود را از دست داده و در زرد شدن برگ گیاهان و پژمردگی آنان تاثیر دارد.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب