گلاتور ، گلادیاتور گل های خانه شما

تا ۱۰ درصد تخفیف کود های ریسمو با ضمانت

  • انتشار : دوشنبه 24 بهمن 1401
  • نویسنده : گُلاتور
  • 1733

داشتن گل و گیاه باعث می شود که شما در طی روند پرورش و نگهداری آنها تجربیات زیادی کسب کنید، اعم از: شناخت انواع بیماری ها و کمبود مواد معدنی گیاهان، که اگر به این مشکلات رسیدگی نشود ممکن است گیاه از بین برود، بنابراین در این مقاله با ما همراه باشید تا با نشانه هایی که ممکن است گیاهان را درگیر کند و به آنها آسیب برساند آشنا شوید.


بیماری در گل و گیاهان آپارتمانی

بیماری در گل و گیاهان آپارتمانی به این معنیست که هر تغییر غیر طبیعی در روند رشد یا ظاهر آنها ایجاد شود. انواع بیماری های گیاهان با نشانه های مختلفی داشته و به دلایل متفاوتی ایجاد می شوند، از جمله: دما، رطوبت، سموم یا نور و عوامل زنده مانند قارچ ها، ویروس، انگل و باکتری. قبل از خرید گیاهان باید آن ها را به دقت بررسی کنید تا برگ و ساقه ها سالم باشند و در پشت برگ ها نیز علائم بیماری وجود نداشته باشد. اگر گیاهی دچار نشانه‌ های بیماری است یا همچنین آفات و حشرات در لابلای برگ ها و ساقه های آن وجود دارد از خرید آن اجتناب کنید، زیرا انتقال آن به منزل و قرار دادن گیاه بیمار در کنار سایر گیاهان احتمال بروز بیماری و آفات را به سایر گیاهان به دنبال دارد. همچنین چند وقت یکبار ساقه ها و برگ های گیاهان آپارتمانی خود را چک کنید که مبادا گیاه بیماری و آفت زده باشد که اگر این عمل اتفاق افتاده باشد با رسیدگی زود هنگام می توانید گیاه خود را نجات دهید.


11 نشانه بیماری در گل گیاهان آپارتمانی 

سوختگی برگ

اگر گیاه در معرض تابش نور مستقیم قرار گیرد و یاهنگامی که تابش مستقیم است آبیاری مستقیم روی برگ ها انجام شود، میزان کود دهی بالا باشد و یا خشکی زیادی را تحمل کند دچار برگ سوختگی می شود. سعی کنید گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید خصوصا در فصل تابستان قرار ندهید و در صورت بروز علائم برگ سوختگی هر چه سریعتر آن را به مکان خنک منتقل کنید و آبیاری آن را منظم انجام داده و از دادن کود به آن خودداری نمایید زیرا احتمال تشدید بیماری وجود دارد.


پژمردگی و کوچک شدن برگ گیاه

اطلاع نداشتن از روش درست آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی، موجب بیش از اندازه و یا کمتر شدن از نیاز گیاه می شود که برگ های کوچک و پژمرده را نتیجه می دهد، بهترین راه درمان این است که آبیاری را به صورت منظم و بر اساس نیاز هر گیاه انجام دهید.


قهوه ای شدن برگ های گیاهان آپارتمانی

بروز این نشانه ممکن است به اینصورت باشد که در ابتدا نوک برگ ها زرد شود که نشان دهنده بیماری لکه سیاه و لکه برگی است. بیماری لکه برگی به عنوان یک بیماری قارچی و باکتریایی شناخته می شود، نشانه این بیماری این است که در سطح برگ لکه های سیاه و قهوه ای در اشکال مختلف نمایان شده و همچنین اطراف آن حلقه ای زرد رنگ بروز می کند. در آب و هوای مرطوب بیماری لکه برگی بیشتر رخ می دهد، برای کنترل و درمان آن باید تهویه هوا را بیشتر نموده و از آبپاشی روی سطح برگ اجتناب نمایید و گیاه بیمار را از سایر گیاهان مجزا کنید تا بیماری به آنها سرایت نگردد.


نشانه های بیماری گیاهان آپارتمانی


زردی برگ و پژمردگی گیاه

زمانی که ریشه یا ساقه گل و گیاه آپارتمانی دچار پوسیدگی گردد، زرد شدن برگ ها رخ می دهد، آبیاری زیاد یا وجود قارچ سبب بروز این بیماری می گردد. اگر گلدان مورد نظر زهکشی مناسب نداشته باشد آب در گلدان جمع می شود و پوسیدگی ریشه اتفاق می افتد، همچنین از دیگر نشانه های این بیماری در گل و گیاهان زینتی شل شدن ساقه است که نشان از فاسد شدن ریشه دارد. یکی از راه هایی که نشان می دهد زمان تعویض گلدان فرا رسیده، بررسی ریشه ها از زیر گلدان می باشد، اگر ریشه ها از زیر گلدان بیرون زده باشند نشان دهنده این است که برای رشد فضای کافی ندارند.

در صورتی که نشانه های پوسیدگی ریشه را مشاهده کردید بهتر است گیاه را از گلدان جدا کرده و ریشه های آن را بررسی نمایید و ریشه هایی که آسیب دیده اند را جدا کنید. همچنین در فصل های گرم و سرد سال گیاهان را در معرض وسایل سرمایشی و گرمایشی قرار ندهید.


فاصله زیاد بین برگ ها و عدم گلدهی کافی

اگر نور کافی به گیاه نرسد این نشانه های بیماری در گیاه را مشاهده خواهید کرد، برای درمان آن باید نسبت به تمام شرایط نگهداری هر گیاه آپارتمانی خاص اطلاعات کافی داشته باشید و نور دریافتی آن کافی باشد.


زرد شدن برگ ها به مرور زمان

از دلایلی که برگ های گل و گیاهان آپارتمانی در طول زمان شروع به زرد شدن می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

•         کم بودن سطح رطوبت

•         نداشتن زهکشی مناسب گلدان

•         عدم آبیاری مناسب و به اندازه

•         فرا رسیدن زمان تعویض گلدان

•         عدم تعادل دما


لکه های زرد و قهوه ای و عدم رشد گیاه

ایجاد لکه های زرد و قهوه ای روی برگ های گل و گیاه زینتی، بد شکل شدن گیاه و توقف رشد نشانه های بیماری سفیدک داخلی هستند که به دلیل وجود گروهی از قارچ ها ایجاد می شود. وجود رطوبت زیاد در محیط عامل اصلی ایجاد این بیماریست که در صورت درمان نکردن برگ های گیاه دچار ریزش می شود. برای کنترل و درمان سفیدک داخلی باید خاک گیاهان آپارتمانی دارای زهکشی مناسب باشد و آبیاری گیاه کنترل و محدود شود.


نشانه های بیماری گیاهان


سفیدک پودری

ایجاد دانه های سفید روی برگ ها و ساقه گیاهان نشان از بیماری سفیدک پودری که یک بیماری قارچی است، دارد، این بیماری همچنین باعث زرد، خشک شدن و نافرم بودن برگ ها می شود. به محض مشاهده چنین نشانه هایی روی سطح برگ ها بلافاصله آن را از سایر گیاهان جدا کرده، برگ های بیمار را قطع نموده و از آبیاری روی سطح برگ خودداری کنید. در حالت عادی نیز اگر گلدان ها را با فاصله نسبتاً زیاد از هم قرار دهید احتمال انتقال بیماری ها از بین رفته و جریان هوا بهتر در بین آنها جابجا می شود.


عدم فرم و شکل ظاهری مناسب گیاه

یک نوع بیماری قارچی به نام قارچ بوتریتیس و یا کپک خاکستری سبب بروز این حالت می گردد که در محیط سردتر به خوبی رشد می کنند. قسمت های بیمار باید هرس شده و همچنین آنها را از سایر گیاهان دور نگه داشت، غبارپاشی متوقف شده و گیاه نباید از بالا آبیاری شود.


لول شدن برگ های جدید و عدم باز شدن آن ها

اگر گلدان را به موقع تعویض نکنید و ریشه های گیاه در هم پیچیده شوند باعث می شود که فضای کافی برای رشد وجود نداشته باشد و برگ های جدید به حالت لوله بمانند.


ریزش برگ های گیاهان آپارتمانی

در گیاهان رطوبت دوست کمبود رطوبت محیط سبب ریزش برگ می شود و بالعکس در گیاهانی که محیط خشک را می پسندند اگر رطوبت بالا باشد برگ ها به مرور می ریزند.

نظرات کاربران

captcha

بازگشت

سایر مطالب